miercuri, 1 iunie 2016

Încurajează-ţi copilul să facă mişcare!


În ziua de astăzi, copiii au devenit sedentari din cauza televizorului, a jocurilor pe calculator sau a altor gadgeturi. Eram într-o zi la o trecere de pietoni. În faţa mea era o mămică cu un băieţel. Acesta avea în mână o tabletă şi se juca pe ea. Din neatenţie, a scăpat-o pe jos. Nu vă imaginaţi ce plânsete au început şi ce promisiuni a trebuit să îi facă mama ca să termine cu văicărelile.

De vină pentru această situaţie sunt părinţii. Le dau copiilor telefoane sau tablete la niciun an şi îi învaţă cu ele pentru a sta liniştiţi şi a nu plânge. Pe lângă sedentarism, mai adăugaţi alimentaţia nesănătoasă şi desele gustări dulci oferite copiilor şi bineînţeles că aceştia devin supraponderali. Iar apoi, tot aceşti părinţi, caută diete pentru ca cei mici să slăbească... nu mi se pare normal...


Ştii ce poţi face pentru ca cel mic să fie sănătos şi fericit fără televizor sau calculator în fiecare zi? Învaţă-l cu un regim alimentar sănătos, cu gustări sănătoase şi fă un efort pentru a petrece împreună timpul liber. Specialiştii recomandă cel puţin o oră de mişcare în fiecare zi. Fie că este vorba de plimbări în parc, mers cu bicicleta sau pe role, prin aceste mijloace vei descuraja sedentarismul şi, atâta timp cât îi stabileşti un stil de viaţă sănătos, copilul va respecta  rutina pe măsură ce va creşte şi nu va avea probleme cu kilogramele în plus. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu