joi, 3 decembrie 2015

Musli sau porția zilnică de fibre

Știai că amestecul de cereale, fructe uscate, nuci și semințe, cunoscut sub denumirea de ”musli” a fost preparat pentru prima dată de medicul elvețian Maximilian Bircher-Benner pentru pacienții săi din spital? Musli în combinație cu lapte, iaurt sau fructe este o variantă perfectă pentru un mic dejun copios, bogat în fibre, deoarece fibrele ajută la prevenirea constipației, prin îmbunătățirea activității tractului intestinal, previne cancerul sau unele boli de inimă și scade nivelul colesterolului din sânge.

Musli-ul poate fi preparat cu ușurință chiar la tine acasă, în funcție de ingredientele pe care le ai la dispoziție în cămară. Ai nevoie de ovăz uscat, bucăți de fructe uscate (banane, mere, caise, stafide etc.), semințe (floarea-soarelui, dovleac, susan, in), migdale, nuci, alune de pădure, fulgi de cocos sau orice altceva preferi.

Mie îmi place să mănânc la micul dejun un bol de musli cu lapte degresat, iaurt, mere și nuci. Se amestecă o cană de lapte degresat cu 250 gr. musli și se lasă peste noapte în frigider. Dimineața se adaugă peste ovăzul înmuiat merele tăiate cubulețe, nucile și 200 gr. iaurt natural. Uite aici mai multe rețete hrănitoare pe care le poți prepara la micul dejun. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu